Twinkle | Digital Commerce

Otto Group in zee met Jd.com

2017-05-27
180101
  • 0:57

Zitra, een full service e-commerce dienstverlener en onderdeel van de Otto Group, heeft een joint venture gesloten met Jd.com. Europese klanten van Zitra kunnen nu gemakkelijker via Jd.com aan Chinezen verkopen.

Het Duitse Zitra ondersteunt Europese webwinkeliers met een cross border wens in de verkoop op internationale marktplaatsen. Het dochterbedrijf van de Hermes Group verzorgt onder andere de logistiek en de afhandeling van invoerrechten en belastingen voor zijn partners.

Toegang tot Europa
Jd.com maakt nu deel uit van Zitra’s portfolio van wereldwijde marktplaatsen. Met de samenwerking (pdf) profiteert de concurrent van Alibaba van toegang tot de Europese markt en zijn producten. Ook geldt het partnership voor alle dochterondernemingen van de Otto Group.

Holland Paviljoen
Alibaba opende onlangs een Holland Paviljoen op Tmall.com. Hier wordt het aanbod van Nederlandse verkopers - ongeveer tachtig - centraal gepresenteerd. Pioniers als Flinders en Noppies gebruiken het platform als springplank naar China. Behalve Albert Heijn en Attent zijn ook Ekoplaza en Philips uitgelicht in het paviljoen.

Lees ook:
Singles Day: record op record (11-11-2015)