Twinkle | Digital Commerce

ING: contactloos betalen met de smartphone

2017-10-05
180101
  • 1:11

In navolging van de Rabobank maakt ING het klanten mogelijk om contactloos te betalen met een mobiele telefoon. Gebruikers kunnen afrekenen door hun telefoon bij de pinautomaat in bijvoorbeeld winkels te houden.


De mobiele betaalmethode voor het fysieke domein werd al even getest, maar is nu beschikbaar voor alle ING-klanten met een Android-telefoon (vanaf versie 4.4. van het besturingssysteem) en een daarin gebakken nfc-chip. Volgens de bank zouden twee op de drie Android-telefoons geschikt zijn, over Apple en zijn iOS rept de bank niet.

Near field communication
De vereiste chip voor near field communication is ook te vinden op de bankpassen van rekeninghouders. Op steeds meer plaatsen (al ruim honderdduizend volgens ING) kan worden betaald door de pas tegen een pinautomaat te houden en steeds meer consumenten maken ook gebruik van deze optie. Op termijn zal de mobiele telefoon de bankpas vervangen voor contactloze proximity payments, is al langer de verwachting.

Smartphone wordt betaalpas
‘De Mobiel Betalen App maakt van uw smartphone uw betaalpas’, vat ING het krachtig samen in de Google Play Store. Gebruikers kunnen bedragen tot maximaal 25 euro desgewenst zonder pincode afrekenen met hun smartphone. Bij hogere bedragen is een pincode vereist. Die moet worden ingegeven in de app, niet op het pinautomaat.

De app is de eerste zes maanden gratis, daarna brengt ING gebruikers maandelijks 50 cent in rekening.