Twinkle | Digital Commerce

Rabobank: 'Brede introductie contactloos betalen in 2014'

2017-10-05
180101
  • 1:08

Rabobank wil al zijn consumentenklanten vanaf volgend jaar de optie bieden om mobiel te betalen in winkels. Daarmee zou de bank zorgen voor een ‘Nederlandse primeur’ op het gebied van commerciële mobiele nfc-betalingen.


De plannen van de bank staan in een persbericht van de Duitse technologieleverancier Giesecke & Devrient (G&D), waar Rabobank mee samenwerkt. De contactloze mobiele betaaloplossing moet in 2014 beschikbaar komen, al is onduidelijk wanneer precies. Desondanks spreekt G&D alvast van een primeur voor ons land.

Voorwaarden
Om straks mobiel te kunnen betalen moeten klanten van de Rabobank beschikken over een telefoon met een chip voor near field communication (nfc). Ze kunnen online een mobiele betaalkaart aanvragen die ze aan hun toestel moeten koppelen. Als dit is gebeurd, kunnen ze afrekenen door met hun telefoon te bewegen langs een terminal, die merchants dan wel in de winkel moeten hebben staan. Bovendien, schrijft Telecompaper, zal Rabobank overeenkomsten moeten sluiten met de verschillende mobiele operators om de belofte voor al zijn klanten waar te kunnen maken.

Proef in Leiden
Rabobank participeert momenteel in een proef met contactloos mobiel betalen in Leiden, die onlangs met een maand werd verlengd tot na de feestdagen. Ook de andere grootbanken ABN Amro en ING nemen deel aan het experiment.