Twinkle | Digital Commerce

Google’s koopknop in YouTube wereldwijd uitgerold

2017-05-27
180101
  • 0:60

Google heeft zijn koopknopprogramma’s voor YouTube beschikbaar gemaakt voor alle AdWords-gebruikers. ‘TrueView for Shopping campaigns’ en ‘Shopping ads on YouTube’ bieden retailers de optie om consumenten vanuit de video te laten kopen.

Sinds mei kan een groep retailers al gebruik maken van de bèta-versie van TrueView. Nu wordt, net voor de feestperiode, het volledige programma uitgerold naar alle AdWords-gebruikers. De TrueView-advertenties zijn zichtbaar vóórdat de video afspeelt en bevatten een carrousel van meerdere producten waar de kijker door kan scrollen. Met een klik komt hij in de bijbehorende webwinkel om het artikel aan te schaffen.

Shopping ads
Shopping ads zijn productadvertenties van een aantal aanbieders, gebundeld in een YouTube-video. De advertenties zijn gerelateerd aan de informatie in de video.

Purchases on Google
Google presenteerde afgelopen zomer een koopknop voor de zoekresultaten op Google.com. Purchases on Google, heeft de zoekgigant de nieuwe feature voor adverteerders gedoopt. Wie op ‘Buy on Google’ in winkeladvertenties klikt, wordt naar een retailer-branded productpagina gestuurd binnen Google. Daar kan de shopper direct afrekenen aan de hand van eerder verstrekte bankgegevens.