Twinkle | Digital Commerce

Google toont inhoud apps zonder download

2017-05-27
180101
  • 1:18

Google biedt voortaan ook toegang tot relevante informatie uit mobiele applicaties als de apps niet zijn gedownload. Zoekmachinegebruikers kunnen de apps ‘streamen’ om de content te bekijken. Daarvoor is een speciale button geïntroduceerd.

Wie de stream-knop aantikt krijgt een zelfde soort mobiele ervaring voorgeschoteld als mensen die de een app wel hebben geïnstalleerd. De virtuele apps draaien op Google’s cloud-platform. De techniek komt van overnameprooi Agawi.

Indexering
Google heeft de content in apps ook beter vindbaar gemaakt; de inhoud hoeft niet langer overeen te komen met content op een website om geïndexeerd te worden. Net als app streaming is de verbeterde indexering momenteel voorbehouden aan een groep launching partners van Google, waaronder HotelTonight (interview) en de New York Subway.

Vindbaarheid
Het gebrek aan vindbaarheid was lange tijd een belangrijk argument tegen de ontwikkeling van een app. Veel retailers opteerden voor een mobiele site omdat consumenten die wél tegen konden komen tijdens het speuren op Google. Het zoekbedrijf is de afgelopen jaren echter begonnen met het indexeren van apps (eerst Android, sinds afgelopen zomer ook iOS) en het zet nu de volgende stappen.

Deeplinken
Het is overigens ook al even mogelijk om te deeplinken naar specifieke app-content. Zo kunnen retailers klanten in e-mails en op social media verwijzen naar producten in hun app.

Lees ook: