Twinkle | Digital Commerce

Directlyfrom.nl levert ‘favorieten van topchefs’ thuis

2017-05-27
180101

Directlyfrom.nl heeft vandaag zijn deuren geopend. Het nieuwe platform biedt de consument verse, restaurantwaardige producten van verschillende lokale leveranciers. De vleeswaren en groenten worden direct bij de klant thuisbezorgd.

‘Wij bieden leveranciers van de beste ingrediënten de mogelijkheid om hun producten direct aan jou te verkopen. Veel van deze leveranciers leverden hun assortiment tot heden alleen maar aan de betere hotels en restaurants. Vanaf nu brengen we de favoriete producten van vele topchefs direct bij je thuis’, vat Directlyfrom.nl het concept kort samen.

Zweedse roots
De Nederlandse website is een cross border stap van het Zweedse Direktfran.se. De Hollandse tak werkt samen met vijf Nederlandse leveranciers voor de verkoop van verse producten: Schmidt Zeevis, Nice to Meat, Rungis, Treuren en Vanilla Venture.

Alleen achteraf betalen
De producten worden pas na bestelling klaargemaakt. Vervolgens staan de artikelen binnen 48 uur bij de consument op de stoep, belooft Directlyfrom.nl. Betalen gebeurt achteraf, met creditcard of factuur (Klarna). Daar is een reden voor, meldt een woordvoerder van Klarna aan Twinkle: ‘Het lastige qua betalen bij verse producten is dat je 500 gram biefstuk bestelt, maar in werkelijkheid is dit 519 gram of 488 gram. We zijn erin geslaagd om achteraf het precieze bedrag te factureren. Bij een iDeal-betaling lukt dit bijvoorbeeld niet, omdat je dan vooraf het bedrag moeten betalen. Er wordt dus ook geen iDeal in de shop aangeboden.’

Bezorggebied
Directlyfrom.nl nodigt andere leveranciers van restaurants en hotels uit zich ook aan te sluiten bij het platform. Momenteel komt het bedrijf aan de deur bij webshoppers in plaatsen ‘tussen Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, met een uitloop naar Breda’. In een later stadium wordt dit bezorggebied vergroot.