Twinkle | Digital Commerce

Amazon wil koopoptie koppelen aan allerlei apparaten

2017-05-27
180101
  • 1:04

Amazon wil binnen twee maanden zijn smart device programma openen voor fabrikanten, zodat zij de e-commerce activiteiten van de pure player kunnen koppelen aan hun apparaten. Consumenten kunnen dan online bestellen vanaf hun wasmachine of tuinstoel.

Een toekomst waarin allerlei apparaten in huis een e-commerce functie hebben, dat is waar Amazon nu serieus werk van maakt. De afgelopen maanden testte de online retailer zijn Dash Replenishment Service (DRS) al met een handvol partijen. Door deel te nemen aan deze service kunnen fabrikanten hun apparaten direct koppelen aan Amazon.com.

Bier bestellen uit de tuinstoel
‘Het kan van alles zijn’, zegt Daniel Rausch, Amazon’s product management director, tegen GeekWire. ‘Het kan bijvoorbeeld een tuinstoel zijn die bier bestelt met Prime Now. We zien wel waar het toe leidt.’ Er bestaat onder andere al een wasmachine van Wirlpool en een koffiezetapparaat van Quirky met besteloptie.

Dash
Amazon introduceerde in april Dash-buttons voor op apparaten. Door deze knop in te drukken, bestelt het automatisch een product dat in de button geprogrammeerd is. Er zijn inmiddels 29 varianten van de Dash-button. In de apparaten die voortkomen uit de DRS is een koopoptie volledig geïntegreerd.