Twinkle | Digital Commerce

Winkelketen Argos wordt ook verzendpartner eBay

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

EBay sloot twee jaar geleden een opvallende samenwerking met Argos; bestellingen op de handelssite kunnen worden opgehaald bij een Argos-winkel als merchants ze daarheen sturen. Nu kunnen handelaren ook pakjes voor verzending afgeven bij Argos.

Na een proefperiode werd de afhaalsamenwerking tussen eBay en Argos vorig jaar uitgebreid. Tienduizenden Britse eBay-handelaren maakten hun items inmiddels geschikt voor ‘Click & Collect at Argos’. Als kopers dat willen, kunnen ze een pakje oppikken bij een Argos-vestiging in de buurt. De verkoper stuurt het pakje dan daarheen, in plaats van naar het huisadres.

Pakjes afgeven
Voortaan kunnen merchants pakjes ook afgeven bij een winkel van Argos, dat dan de verdere verzending (binnen 48 uur) op zich neemt. Het is voor het eerst dat eBay een ‘national parcel drop-off service’ uitrolt, laat het bedrijf weten. Voor het einde van dit jaar moet de dienst in 150 winkels beschikbaar zijn, volgend jaar volgen meer vestigingen.

Eigen winkels en digital stores
Argos geldt als een pionier op het gebied van click & collect. Een groot deel van de eigen online orders wordt opgepikt in een van de achthonderd winkels of in een van de vijftig zogenoemde digital stores van Argos; dat zijn shop-in-shops in de bouwmarkten van zusterketen Homebase en de supermarkten van Sainsbury’s.

Same day delivery
Eerder deze maand startte Argos met same day delivery onder de noemer Fast Track. Ongeveer twintigduizend artikelen worden voor £3,95 geleverd in vier te selecteren tijdvensters van drie tot vier uur. Orders tot 18.00 uur worden desgewenst nog dezelfde avond bezorgd, zeven dagen per week.