Twinkle | Digital Commerce

Hoogvliet en PostNL in thuisbezorging boodschappen

2017-05-27
180101
  • 1:35

Hoogvliet rolt de thuisbezorging van boodschappen verder uit. Het bedrijf is in zee gegaan met PostNL voor het leveren van online bestelde producten bij klanten op het Amsterdamse IJburg en in Watergraafsmeer en de Rivierenbuurt.

Amsterdammers die hun boodschappen op Hoogvliet.com bestellen, krijgen die vanaf 29 oktober op dinsdag- en donderdagavond tussen 18:00 en 21:30 uur thuisbezorgd. Dit gebeurt tot eind 2015 gratis. Het online assortiment van de supermarktketen bestaat inmiddels uit ruim 10 duizend producten, waarvan achthonderd huismerken zijn.

Thuisbezorging uitbreiden
'We zijn met PostNL in zee gegaan, omdat we de mogelijkheden willen onderzoeken om buiten ons marktgebied te bezorgen', vertelt Bas van der Krogt, e-commerce manager bij Hoogvliet, aan Twinkle. 'Dus de plekken waar wij geen winkels hebben. Wij zien zeker de mogelijkheid om het bezorggebied later uit te breiden, maar willen nu aan de hand van de testgroep bekijken hoe de markt op het nieuwe initiatief reageert en hoe de bezorging loopt nu we de last mile uit handen hebben gegeven.'

Afhalen en hybride winkelen
Hoogvliet startte twee jaar geleden met click & collect in de vorm van afhaalbalies in de supermarkten ('Klik&Klaar'). In mei 2014 opende het bedrijf zijn eerste Hoogvliet Versmarkt, een plek waar klanten hun online orders kunnen oppikken en waar ze verswaren kunnen kopen om de boodschappen compleet te maken ('hybride winkelen'). De fulfilment van weborders vindt plaats in een speciaal distributiecentrum in Alpen aan de Rijn.

Tuktuks
In januari van dit jaar startte Hoogvliet een eerste test met het thuisbezorgen van boodschappen. Dit voert het bedrijf op eigen houtje uit met elektrische tuktuks. De artikelen worden in Hoogvliet-kratten vervoerd, gekoelde items worden in ‘Coole-tassen’ gestopt. Deze test wordt 'zeker' voortgezet, volgens Van der Krogt.

PostNL en boodschappen
PostNL bezorgde eerder al online bestelde boodschappen bij klanten van het Limburgse Vershuys.com thuis. Anders dan de Amsterdammers kunnen Vershuys-klanten ook overdag hun producten ontvangen.