Twinkle | Digital Commerce

Holland Paviljoen op Alibaba’s Tmall geopend

2017-05-27
180101

In aanwezigheid van koning Willem-Alexander en Alibaba-oprichter Jack Ma is het Holland Paviljoen op Tmall vandaag officieel geopend. Voortaan wordt aanbod van Nederlandse verkopers centraal gepresenteerd op de handelssite.

Met de visite aan Alibaba werd het staatsbezoek aan China vandaag officieel afgesloten. De aandacht ging onder andere uit naar de samenwerkingsovereenkomsten die Albert Heijn, Spar-formule Attent en KLM sloten met de e-commerce gigant om de verkoop in China te stuwen. Ook werd stilgestaan bij Holland Buy, de vlag waaronder Nederlandse voedingsfabrikanten FrieslandCampina en Refresco direct gaan verkopen aan de Chinese consument. Het is een initiatief van het Holland Center, dat in zee ging met Alibaba.

Holland Paviljoen
Ongeveer tachtig Nederlandse partijen zijn inmiddels als verkoper actief op Tmall Global, aldus Alibaba. Pioniers als Flinders en Noppies gebruiken het platform als springplank naar China. Vanaf vandaag kan de grootste bevolking ter wereld terecht in het speciale landenpaviljoen om Hollandsche waar te kopen. Behalve Albert Heijn en Attent zijn ook Ekoplaza en Philips uitgelicht in het Holland Paviljoen:

Jack Ma’s lovende woorden
Volgens oprichter Jack Ma hebben Alibaba en ons land veel met elkaar gemeen, waarbij hij wees op innovatiekracht en lef. ‘Nederland is een land dat onmogelijke dingen mogelijk maakt’, citeert Het Financieele Dagblad Ma’s lovende woorden. ‘Nederland is een land vol geluk en romantiek’, zei Ma ook, om toe te voegen: ‘We willen in de toekomst meer bloemen, meer tulpen naar China halen.’

FloraHolland
Sailland detail: FloraHolland, de grootste bloemenveiling van de wereld, sloot onlangs een samenwerking met Yihaodian. Over een jaar moeten Chinese consumenten direct bloemen kunnen bestellen in de online supermarkt, die in handen is van Wal-Mart. FloraHolland, dat zoekt naar meer van dit soort Aziatische partnerships, vervoert ze door de lucht naar Sjanghai.

‘Als je een tijdje geleden aan een gemiddelde Nederlander had gevraagd of ze Alibaba kenden, hadden velen het niet geweten’, aldus topman Lucas Vos van FloraHolland in het FD. ‘Zo zijn er veel meer partijen die misschien voor Nederland nog onbekend zijn, maar voor ons net zo geschikt zijn als Alibaba.’

Lees ook: