Twinkle | Digital Commerce

Eenvijfde smartphone gebruikers VS shopt mobiel voor Kerst

2017-11-11
180101
  • 1:15

Amerikanen winkelen aankomende feestdagen iets meer via mobiele apparaten dan vorig jaar. Meer dan eenvijfde van de smartphone gebruikers in de Verenigde Staten geeft aan zijn telefoon te gebruiken om een cadeau te kopen voor de kerstdagen of andere gerelateerde feesten.

Dat blijkt uit de jaarlijks terugkerende Holiday Consumer Spending Survey van de National Retail Federation (NRF).

46 procent van de Amerikanen geeft aan zijn smartphone of tablet straks te gebruiken om een cadeau voor een geliefde te vinden en te kopen. In 2014 was dit aandeel nog 44 procent. Het aandeel van smartphones is het hoogste percentage sinds NRF’s telling veertien jaar geleden.

Gratis verzending populair
Het afhalen van cadeaus in de fysieke winkel van de retailer is populair dit jaar; 46,5 procent van de Amerikanen zegt gebruik te maken van click & collect als dit wordt aangeboden. Webwinkels dienen zich volgens het onderzoek echter vooral te richten op gratis verzending. Maar liefst 93,1 procent van de consumenten zegt deze optie aantrekkelijk te vinden en mee te nemen in zijn besluit om ergens te kopen.

Same day delivery niet nodig
Same day delivery is veel minder in trek. Vooral jongeren van 18 tot 24 jaar (16,7 procent) zeggen deze dienst te gebruiken tijdens het online kopen van kerstcadeaus. Onder consumenten van 25 tot 49 jaar zegt 15,9 procent same day delivery in te schakelen. De rest van de klantgroepen ziet nauwelijks (7,8 procent) iets in de verzendoptie.