Twinkle | Digital Commerce

Amazon wil vluchtelingen aannemen voor drukke kerstperiode

2017-05-27
180101
  • 1:06

Amazon is in Duitsland met verschillende uitzendbureaus in gesprek om vluchtelingen aan te nemen voor de drukke kerstperiode. Het bedrijf heeft alleen al bij onze oosterburen 10 duizend seizoensmedewerkers nodig om de orders tijdens de feestdagen op tijd te bezorgen.

Amazon wil zijn bestand met kerstwerknemers van vorig jaar uitbreiden met baanzoekende vluchtelingen. Zij kunnen op een plek rekenen in bijvoorbeeld het distributiecentrum van de pure player.

Taalcursus
De e-commerce gigant onderzoekt momenteel hoe het vluchtelingen tijdelijk in dienst kan nemen. ‘We bieden hetzelfde loon als aan andere medewerkers’, zegt Ralf Kleber, topman van Amazon Duitsland, aan Wirtschafts Woche. ‘Dit betekent gemiddeld 10,40 euro per uur. Ook kijken we naar wat deze mensen nodig hebben om bij ons te kunnen werken. Daar hoort bijvoorbeeld een taalcursus bij.’

Ijs als grootste zorg
Amazon bereidt zich, net als andere Duitse online retailers, voor op een steeds drukker wordende kerstperiode. De weersomstandigheden zijn hierin de grootste uitdaging, vertelt Kleber. Daarbij heeft het bedrijf zo nu en dan te maken met acties van vakbond Ver.di, die medewerkers oproept te staken. ‘Ver.di is niet onze grootste zorg tijdens de feestdagen. Ijs, dat kost ons veel hoofdpijn’, aldus de Amazon Duitsland-topman.