Twinkle | Digital Commerce

Amazon bant Apple TV en Google Chromecast

2017-05-27
800450
  • [nieuws]
  • 1:07

Amazon stopt met de verkoop van apparaten voor streaming video van Apple en Google. Over vier weken zijn de Apple TV en Google's Chromecast en Nexus Player niet meer verkrijgbaar. Ook third party sellers mogen de apparaten niet meer aanbieden.


Dat heeft Amazon zijn marktplaatspartners laten weten per e-mail. Daarin staat dat de devices van de concurrenten ‘niet goed interacteren’ met de eigen service Prime Video. Sony’s PlayStation, de Xbox van Microsoft en set-top apparaten van Roku doen dat wel, en dus blijven die gewoon te koop bij de grootste online retailer ter wereld.

29 oktober
Nu al mogen externe verkopers geen streaming video devices meer toevoegen aan hun Amazon-assortiment, meldt persbureau Bloomberg. Op 29 oktober worden alle apparaten die er dan nog te koop zijn van de site gehaald.

Amazon Prime
Amazon is bereid verkoopomzet in te leveren om het gebruik van zijn eigen videodienst te stuwen. Die is niet (meer) los verkrijgbaar, alleen als onderdeel van een bezorgabonnement; Amazon Prime kost 99 dollar per jaar. Voor dat bedrag kopen gebruikers standaardbezorging af. Ook krijgen abonnees ongelimiteerd toegang tot digitale video, muziek en boeken. Voor Prime Video werden, in navolging van Netflix, eigen series geproduceerd.