Twinkle | Digital Commerce

Betalen met volgers op Onepiece.com

2017-05-27
180101
  • 1:08

Klanten van Onepiece, een Noors kledingmerk in ‘chillwear’, kunnen vanaf vandaag wereldwijd betalen met volgers op social media. Iedere 500 volgers zijn goed voor 1 euro korting.Klanten kunnen eenmalig maximaal 170 euro besparen met #SocialCurrency, zoals het initiatief is gedoopt. Daarvoor moeten ze hun accounts op Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr, Vine, Pinterest en/of YouTube linken in de checkout op Onepiece.com. Voor de maximale korting moeten ze 85.000 contacten aandragen, die à 0,2 cent per volger allemaal worden gewezen op de aankoop bij Onepiece.

Van offline naar online
Onepiece, vooral bekend om zijn huispakken uit één stuk, liet klanten vorig jaar al ‘sociaal betalen’ in zijn fysieke conceptstore in New York. ‘Na wat we daar zagen gebeuren waren we van mening dat we al onze klanten de gelegenheid moesten geven om hiervan deel uit te maken, waar ze ook ter wereld wonen’, laat ceo en medeoprichter Thomas Adams optekenen. ‘We zijn altijd op zoek naar spannende nieuwe manieren om ons te verbinden met onze social fanbase en hen te belonen voor hun geweldige steun.´

Brandambassador.com
De sociale betaalactie van Onepiece is opgetuigd met Brandambassador.com. De 120 miljoen ambassadeurs op dat platform creëren bijvoorbeeld kortingscodes die ze via hun sociale media verspreiden. Ook kunnen ze commissie ontvangen over de verkopen die dankzij hun inmenging tot stand komen.