Twinkle | Digital Commerce

Amazon laat particulieren bezorgen

2017-05-27
180101
  • 1:21

Amazon zoekt mensen met een auto en een Android-telefoon die geld willen verdienen als pakketchauffeur. Met Amazon Flex zet het bedrijf vanaf vandaag à la Uber en Postmates in op de sharing economy, waarin particulieren geld verdienen door hun bezit te delen.

Over Amazon Flex deden vorige maand allerlei geruchten de ronde, nadat Geekwire de naam tegenkwam in een pand in Amazon’s thuisstad Seattle. Het ging om een pick-up service, was wel zeker, maar onduidelijk bleef of het een afhaalservice was voor consumenten, of voor chauffeurs die de pakjes juist bij consumenten afleveren.

Eigen baas
Het laatste blijkt het geval. Onder de vlag van Amazon Flex zoekt de grootste online retailer ter wereld parttime delivery drivers voor Amazon Prime Now in Seattle. Ze kunnen tussen de 18 en 25 dollar per uur verdienen als ze zelf hun auto en telefoon inzetten. ‘Be your own boss: deliver when you want, as much as you want’, spiegelt Amazon voor. Chauffeurs kunnen beschikbare bezorgblokken van twee, vier of acht uur selecteren en nog dezelfde dag aan de bak als ze willen.

Amazon Prime Now
Amazon Flex is vandaag gestart in Seattle. Op Manhattan en in Chicago, Dallas, Miami en een aantal andere steden zullen binnenkort ook particuliere chauffeurs orders gaan uitrijden voor Amazon Prime Now, de applicatie waarmee Prime-abonnees geselecteerde producten razendsnel in huis kunnen krijgen. Behalve in tientallen Amerikaanse steden is de one hour delivery service ook beschikbaar in Londen.
 
Lees ook: Postmates maakt inschatting levertijd voor shoppers (22 september 2015)