Twinkle | Digital Commerce

Toyota verkoopt auto-onderdelen online

2017-11-08
180101
  • 1:03

Toyota biedt autobezitters in India voortaan de mogelijkheid om vierhonderd verschillende onderdelen online te bestellen. Ze worden geleverd door een Toyota-dealer. Webshoppers kunnen daarna zelf besluiten door wie de onderdelen worden ingebouwd.

De service is allereerst beschikbaar voor Toyota-rijders in de grote Indiase stad Bangalore, meldt Livemint.com. Zij kunnen ruitenwissers, oliefilters, V-snaren, honderden andere onderdelen en dertig accessoires online bestellen. Andere Indiase regio’s volgen.

Garage in de buurt
Met de online onderdelenverkoop wil de autofabrikant de klanttevredenheid verhogen. ‘Hiermee bieden we met name de technisch onderlegde klanten een alternatief platform’, aldus Shekar Viswanathan. Hij is directeur bij Toyata Kirloskar Motor (TKM), een joint venture tussen de Japanse Toyota Motor Corporation en de Indiase Kirloskar Group. ‘Als iemand echte Toyota- onderdelen liever door een garage in de buurt laat inbouwen en geen zin heeft om helemaal naar een geautoriseerd servicestation te gaan, dan kan dat voortaan.’

Realisme
Toyota faciliteert hiermee reparaties buiten zijn eigen netwerk om, in het besef dat zijn klanten zeker niet altijd naar de merkgarage gaan. Met de onderdelenshop probeert de fabrikant wel te voorkomen dat rijders hun onderdelen elders (online) aanschaffen. Dealers pikken zo toch een graantje mee.