Twinkle | Digital Commerce

PayPal stapt in ‘contextual commerce’ met overname Modest

2017-10-05
180101

PayPal heeft zijn eerste acquisitie gedaan sinds het betaalbedrijf is losgesneden van eBay. Met overnameprooi Modest kunnen merchants laagdrempelig koopknoppen toevoegen aan onder andere blogs, e-mails, apps en advertenties.

Modest werd in 2012 opgericht door Harper Reed en Dylan Richard (foto), in Chicago. Samen vormden zij eerder het technische team achter de bekende online t-shirtverkoper Threadless.com. Beiden waren ze ook nauw betrokken bij de campagne voor de herverkiezing van president Obama. Met Modest streven ze naar een ‘beter retail ecosysteem voor iedereen’.

Voorloper
‘Contextual commerce biedt spannende kansen voor PayPal’, schrijft Bill Ready van de beursganger in een blog-posting. ‘Het is een snel groeiende nieuwe voorloper op online verkoopgebeid. Deze acquisitie helpt ons om verbazingwekkende dingen te ondernemen op dit terrein, sneller dan ooit tevoren.’

Bij Braintree
Ready voegt toe dat PayPal voortaan een complete oplossing (betalingen en ordermanagement) kan bieden aan merchants die contextuele verkoop willen inzetten, in welk online kanaal dan ook. De mensen achter Modest kunnen in hun thuisstad blijven werken, op het kantoor van Braintree in Chicago. De ontwikkelaar van One Touch werd twee jaar geleden al door PayPal ingelijfd.

Twice
PayPal staat nu precies twee maanden op eigen benen. Het voormalige moederconcern deed overigens op de dag van de officiële splitsing al een overname: eBay werd eigenaar van Twice, een soort conciërgeservice voor tweedehands kleding.