Twinkle | Digital Commerce

Media Saturn boekt 9 procent omzet nu online

2017-11-08
180101
  • 1:18

Media Saturn heeft in het afgelopen kwartaal een online omzet geboekt van 404 miljoen euro. Dat is minder dan in de twee voorafgaande kwartalen, maar wel bijna een kwart meer (24 procent) dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het derde kwartaal van zijn boekjaar (april tot en met juni) ofwel het tweede kwartaal van het kalenderjaar, is nooit het beste voor Media Saturn. Dat blijkt ook duidelijk uit de online omzetcijfers:Omnichannel-koers
Media Saturn, eigenaar van Media Markt, Saturn en pure player Redcoon, boekt 9 procent van zijn omzet nu online. Het webaandeel is in een paar jaar ruim verdubbeld. De omnichannel-koers, met dynamic pricing en binnenkort ook same day delivery, lijkt zijn vruchten af te werpen; de inkomsten van de hele holding, onderdeel van de Duitse Metro Group, namen voor het vierde kwartaal achter elkaar toe (like for like).

Electronics Online Group
Eind vorig jaar startte Media Saturn de Electronics Online Group, waarin verschillende pure players worden ondergebracht. De Nederlandse overnameprooi iBood werd erin opgenomen (NB: dit kwartaal nog niet meegenomen in de omzetcijfers). Afgelopen voorjaar werd met huishoudshop Biwigo de eerste eigen nieuwe webwinkel toegevoegd.

Juke
Om zijn bereik te vergroten, herintroduceerde de nummer 12 van de Twinkle100 eerder deze week zijn eigen digitale mediaplatform. Juke werd vier jaar geleden gepresenteerd als music streaming service, nu biedt het onder andere ook digitale videocontent, boeken en games.

Lees ook: Media Markt geeft alle verkopers een tablet (21 juli 2015)