Twinkle | Digital Commerce

Daisycon koopt Affiliprint

2017-11-08
180101
  • 1:04

Daisycon neemt voor een onbekend bedrag het van oorsprong Duitse Affiliprint over. De bedrijven vormen naar eigen zeggen een ‘unieke combinatie van on- en offline affiliatemarketing’. Daisycon en Affiliprint trokken al samen op.

‘De overname biedt beide partijen tal van voordelen’, verklaren de betrokken partijen vandaag. ‘Daisycon vergroot zijn bestaande aanwezigheid en bereik in Duitsland en Affiliprint rekent op een vliegende start in België. Techniek, administratie en overhead bieden daarbij zowel synergie als kostenvoordelen.’

Belgische overname en boete
Daisycon is een gevestigde naam op de Nederlandse affiliatemarkt. Door het Belgische netwerk i-affiliate over te nemen van Adforce verstevigde het bedrijf medio vorig jaar zijn positie bij onze zuiderburen. Kort daarop ontving Daisycon, ook actief in Duitsland en Frankrijk, een boete van 810.000 euro van de ACM voor ‘het op grote schaal versturen van spamberichten’. Daarover loopt nog een beroepsprocedure.

Affiliprint
Overnameprooi Affiliprint trekt al vanaf zijn Nederlandse entree begin 2013 samen op met Daisycon. Het Duitse bedrijf leunt op een netwerk van uitgevers en webwinkels, die waardebonnen meesturen met hun tijdschriften en pakketten. Na de overname zal Affiliprint zelfstandig en onder eigen naam blijven opereren. Het bedrijf huist al in hetzelfde pand als de nieuwe eigenaar.