Twinkle | Digital Commerce

Affiliprint start ruilplatform voor pakketbijsluiters

2017-05-27
180101
  • 0:58

Affiliprint start een bartnerwerk voor waardebonnen, cadeaukaarten en andere gedrukte reclame. Adverteerders kunnen het promomateriaal als bijsluiter meezenden met tijdschriften en pakketten van webwinkeliers.


Het Duitse Affiliprint, dat zich ‘het eerste offline affiliatenetwerk van Nederland’ noemt, startte een jaar geleden met zijn activiteiten in ons land.
Om hier snel bekend te worden sloot het bedrijf een samenwerking met Daisycon, een groot online affiliatenetwerk.

Performance based
Een netwerk van Nederlandse uitgevers en webwinkels stuurt waardebonnen mee met tijdschriften en pakketten. Als zo’n bon, die is voorzien van een code, wordt ingewisseld ontvangt de distributeur een van tevoren vastgestelde vergoeding. Het systeem is dus performance based en door de wijze van distributie worden nee/nee-stickers omzeild.

Barteren
Met de lancering van een barter-netwerk biedt Affiliprint adverteerders nu de mogelijkheid om pakketbijsluiters onderling te ruilen, met gesloten portemonnees dus. Voor het benaderen van partners en het opzetten en beheren van campagnes rekent Affiliprint een 'management fee' die ligt tussen 10 euro en 17,50 euro per duizend bijsluiters. Desgewenst neemt het bedrijf adverteerders ook het printen en het versturen van de bijsluiters naar distributeurs uit handen.