Twinkle | Digital Commerce

Geen directeur e-commerce meer bij V&D

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

De toekomst van V&D lijkt voorlopig veiliggesteld. Sun Capital investeert 47 miljoen euro in de nummer 21 van de Twinkle100. Daarmee koopt de Britse eigenaar het consortium van banken uit. De directie wordt meer dan gehalveerd.

V&D gaat verder met een vierkoppige ‘kerndirectie’, bestaande uit algemeen directeur John van der Ent, financieel directeur Jack Zantman, operationeel directeur Bart van den Nieuwenhof en commercieel directeur Lilian Vos. Een aparte directiezetel voor La Place verdwijnt, net als die voor de e-commerce activiteiten. De betrokken directeuren blijven als manager verantwoordelijk voor hun afdeling. Saillant: V&D stelde deze maand een nieuwe directeur e-commerce aan in de persoon van Ken Fontijn. Hij kwam over van Coolblue.

Financiering
De nieuwe investering door Sun Capital - de teller staat nu op 212 miljoen euro - is vanochtend door ceo John van der Ent bevestigd aan Het Financieele Dagblad. De looptijd is bovendien verdubbeld tot vier jaar, zonder dat de financieringskosten stijgen. Ongeveer duizend leveranciers van V&D worden deze dagen via een brief op de hoogste gesteld van het positieve nieuws.

Private equity
De greep van ABN Amro, ING en Rabobank, waarbij V&D onder verscherpt toezicht stond, knelde te veel, aldus Van der Ent tegen het FD. Hij steekt de loftrompet over Sun Capital, dat volgens hem nog nooit geld uit het bedrijf heeft gehaald. ‘Er wordt wel eens lelijk gedaan over private-equitypartijen, maar ik heb echt iets aan ze.’

Lees ook: