Twinkle | Digital Commerce

Pinterest stimuleert e-commerce met koppeling andere apps

2017-10-05
180101
  • 1:09

Pinterest heeft een samenwerking gesloten met IFTTT voor de connectie met andere apps op smartphones en tablets. Zo kunnen bijvoorbeeld Instagram-foto’s gemakkelijk op Pinterest worden ‘gepind’. Hiermee wil het social mediabedrijf e-commerce bevorderen.

Een aantal maanden geleden gaf Pinterest zijn gebruikersdata vrij aan ontwikkelaars. Zij werden uitgenodigd om eigen e-commerce ideeën voor het platform uit te werken.  Een nieuwe vrucht daarvan is een samenwerking met applicatiekoppelaar IFTTT.

Koppeling met Etsy
Consumenten kunnen nu met hun Pinterest-account in andere apps inloggen. De koppeling bestaat met Instagram, Etsy, modeplatform Polyvore, Tumblr en Twitter, schrijft The Next Web. Zo kunnen consumenten producten uit Etsy-winkels pinnen op Pinterest en zijn eigenaren van een Etsy-shop in staat om hun artikelen ook op Pinterest te promoten.

Kopen in Pinterest
Pinterest introduceerde onlangs zelf een eerste koopknop in zogenoemde rich pins. Met deze button kunnen consumenten - alleen op de iPhone en iPad - producten in Pinterest kopen. Ook werden er ideeën van ontwikkelaars voor een koopknop buiten Pinterest gepresenteerd, maar deze plannen zijn vooralsnog niet uitgewerkt.

Blauwe knop
Pinterest’ eigen blauwe buy button biedt gebruikers de mogelijkheid om in de app de juiste kleur van een product kiezen en te betalen met Apple Pay of creditcard. Pinterest werkt voor de betaling samen met Stripe en het rekent geen commissie door aan verkopers.