Twinkle | Digital Commerce

Fonq opent webwinkel in Oostenrijk

2017-11-11
180101
  • 1:21

Fonq heeft een eigen webwinkel voor Oostenrijkers geopend. Fonq.at is de vijfde dedicated online winkel voor de pure player, na Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Fonq verkoopt nu in acht Europese landen, waarvan vijf een eigen webshop hebben. Voor de overige regio’s heeft de retailer een samenwerking gesloten met Amazon. 'Al enige tijd zagen we op Fonq.de een toeloop van Oostenrijkers die daar bestelden. Om de Oostenrijkers beter te bedienen hebben we nu een dedicated site gelanceerd: www.fonq.at', vertelt een woordvoerster van de retailer over de keuze voor het nieuwe land.

Verzending vanuit Nederland
Oostenrijkers kunnen orders van boven de 50 euro gratis thuis laten bezorgen. Dit gebeurt binnen drie tot vijf werkdagen vanuit het magazijn in Nederland. Onder de bezorggrens betalen klanten 6,95 euro of 5,95 euro per bestelling. Retourneren is gratis binnen veertien dagen.

Grens over voor groei
Fonq zei in 2012 al de groei over de grens te willen vinden. Na de opening van webwinkels in België en Duitsland, stonden uitbreidingen naar andere Europese landen op de rol. Onder andere de UK en Scandinavië zouden groeigebieden zijn voor Fonq, maar daar is tot op heden nog geen dedicated winkel geopend; de UK moet het doen met verkoop via Amazon en Scandinavië is nog onbegaan terrein voor de RFS Holland Holding-dochter. Fonq verstuurt hier alleen artikelen naartoe vanuit zijn bestaande landenwebwinkels.

Omzet
Fonq maakte vorig jaar een omzetgroei door van 35 procent, tot ruim 49 miljoen euro. Het bedrijf zei de stijging van de opbrengst vooral te danken te hebben aan zijn eerste landelijke tv-commercial en de daarbij horende uitgebouwde focus op het merk ‘fonQ’.