Twinkle | Digital Commerce

ACM: ’85 procent modeshops onjuist in info terugbetaaltermijn’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft honderden modewebwinkels aangesproken op de informatie over terugbetaling na een retour op de website. ’85 procent informeerde de consument onjuist over de terugbetaaltermijn’.

De ACM onderzocht ruim zeshonderd modewebwinkels die lid zijn van Thuiswinkel.org en Stichting Webshop Keurmerk. Ook zijn webshops met een grote omzet, shops met fysieke winkels en online winkels waarover ConsuWijzer meldingen heeft ontvangen meegenomen.

Onvolledig
Het bleek dat meer dan de helft van de modewinkels onjuiste of onvolledige informatie over het volledig terugbetalen (na een retour) gaf. 85 procent informeerde de consument onjuist over de terugbetaaltermijn.

Nieuwe regels
De ACM wees meerdere webwinkels en de brancheverenigingen de afgelopen periode op de juiste regels rond terugbetalen. Inmiddels hebben de leden van Thuiswinkel.org en Stichting Webshop Keurmerk deze doorgevoerd. Andere webwinkels hebben toegezegd de informatie op de site aan te passen.

Boete
De komende tijd controleert de ACM webwinkels strenger op het naleven van de regels. Partijen die niet voldoen kunnen een boete van maximaal 450 duizend euro per overtreding verwachten.