Twinkle | Digital Commerce

EBay test conciërge service voor luxeitems en opent pop-up winkel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

EBay opent een pop-up winkel in Berlijn, samen met de Duitse webwinkel voor designerkleding Mädchenflohmarkt. De winkel is gekoppeld aan de conciërge service van de partijen, waarin fashionista’s de verkoop van hun tweedehands luxeitems uitbesteden.

EBay en Mädchenflohmarkt lanceerden op 22 mei een pilot rond een conciërge service. Bezitters van tweedehands designerartikelen melden zich aan om een verzendtas van eBay te ontvangen. De klant stopt het item in de tas en stuurt dit op naar het handelsplatform.

Gekeurd op echtheid
Het product wordt na verzending door eBay professioneel gefotografeerd en op echtheid gekeurd, voordat het wordt aangeboden op de marktplaats van Mädchenflohmarkt. Wordt het artikel verkocht, dan ontvangt de verkoper 60 procent van de omzet. De overige 40 procent is voor eBayen Mädchenflohmarkt ter vergoeding van de conciërgedienst. Namaakartikelen en producten die niet binnen vier maanden zijn verkocht, worden teruggestuurd naar de verkoper of geschonken aan een goed doel.

Winkel
De pop-up winkel van eBay en Mädchenflohmarkt in het Berlijnse Mitte komt vol te hangen met artikelen uit de conciërge service. Van 11 tot 16 juni kunnen bezoekers deze producten hier bewonderen en kopen.