Twinkle | Digital Commerce

De Slegte is terug met webwinkel en eerste filiaal

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

De Slegte komt terug naar Nederland. De winkel voor tweedehands boeken heeft inmiddels zijn Nederlandse webshop heropend en richt een eerste fysieke vestiging in Leiden in.

‘De Slegte verdween in Nederland uit het straatbeeld na het Polare-debacle. Jan Bernard de Slegte ging evenwel door met de De Slegte-winkels in België. Van daaruit wordt nu de stap over de grens weer gezet’, zo staat op Deslegte.nl geschreven.

Uitrol
Nederlandse consumenten kunnen op de website tweedehands boeken bestellen uit - nu alleen nog - zes Belgische filialen. ‘Deslegte.nl is weer online en wordt in de loop van de volgende weken volledig uitgerold’, meldt het boekenconcern. Verzending kost 4,50 euro. Komen de boeken van één order uit meerdere winkels, dan rekent De Slegte 1 euro per te verzenden boek extra.

Polare
De Slegte ging twee jaar geleden samen met Selexyz op in Polare. Deze verdween begin 2014 nog geen jaar na de lancering weer van het toneel. De webwinkel ging op zwart en ook de fysieke winkels sloten de deuren. Op het fundament van Polare.nl werd later het nieuwe Scheltema.nl gebouwd.