Twinkle | Digital Commerce

Buurt van koopwoning uitproberen via Airbnb

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

De site voor woningverkoop Realtor.com werkt samen met Airbnb aan een ‘try before you buy’-project. Consumenten kunnen via Airbnb een huis in dezelfde buurt als hun potentiële nieuwe woning huren om de sfeer te proeven.

Realtor.com is de Funda van de Verenigde Staten. Op de website en in de mobiele app van het bedrijf zijn de woningen van verschillende makelaars verzameld. Consumenten kunnen hier een nieuw huis vinden en in contact komen met de verkopende partij.

Leven als een local
Onder het mom van try before you buy worden de woningen nu gekoppeld aan Airbnb’s in de buurt. Door een tijdje als een local te leven in een huurwoning, kunnen consumenten gemakkelijker de knoop doorhakken om de potentiële nieuwe woning te kopen, is de gedachte van beide partijen. De Airbnb’s zijn zowel via de desktop als mobiel te boeken, schrijft Mobile Commerce Daily.

Airbnb en KLM
Het is niet de eerste samenwerking die Airbnb sluit. Het peer-to-peer bedrijf sloeg in Nederland al de handen ineen met KLM. Op KLM.com boeken reizigers naast hun vliegtickets ook direct hun accommodatie voor de zeshonderd bestemmingen op de website. ‘Geen lange vlucht zonder accommodatie’, aldus de luchtvaartmaatschappij.