Twinkle | Digital Commerce

Bol.com start met Vandaag Ophalen

2017-11-11
180101
  • 1:30

Klanten van Bol.com kunnen nu ook hun bestelling dezelfde dag nog afhalen in een filiaal van Albert Heijn. Vandaag Ophalen kost de consument 1,99 euro, hetzelfde tarief als van reguliere orders onder de 20 euro. De dienst geldt alleen voor artikelen uit het dc van Bol.com.

‘Producten die ’s morgens vóór 12:00 uur zijn besteld, liggen nog dezelfde dag ’s middags klaar bij het afhaalpunt, uiterlijk om 17:00 uur’, aldus Bol.com. ‘Handig voor wie last minute een cadeautje nodig heeft, een spontane bbq wil organiseren of gewoon écht niet tot morgen kan wachten op zijn favoriete product.

Logistiek via Bol.com
Alleen artikelen uit Bol.com’s dc in Waalwijk komen in aanmerking voor de same day delivery service. Het geldt dus ook voor artikelen van spelers die aangesloten zijn bij Logistiek via Bol.com, de fulfilmentdienst van de retailer. Volgens Huub Vermeulen, directeur Operations, zijn dit momenteel enkele tientallen partijen. ‘Tegen het eind van dit jaar zitten we waarschijnlijk op 150 tot 200 partners. In 2016 zetten we de deur groot open om alle ruim vijftienduizend partners van dienst te kunnen zijn’, zei hij eerder tegen Twinkle.

Ook in België
Vandaag Ophalen geldt nu voor zo’n tweehonderd Albert Heijn-filialen, waarvan er zes in België zijn. Later moeten het aantal punten worden uitgebreid, zo meldt Bol.com. 'De meeste Albert Heijn-winkels zijn tot 22:00 uur geopend, dus een Bol.com-pakketje kan ook in de late avonduren opgehaald worden.'

Aankondiging
Bol.com's managing director Daniel Ropers kondigde Vandaag Ophalen al in november aan. Een lanceertermijn kon hij destijds nog niet noemen. De same day delivery dienst is een vervolgstap in de samenwerking tussen Bol.com en AH, waar ruim 700 afhaalpunten bij betrokken zijn.