Twinkle | Digital Commerce

PayPal brengt betalen zonder wachtwoord naar vaste computers

2017-10-05
180101
  • 1:01

PayPal introduceert instant checkout op vaste computers met One Touch for Web. Webshoppers kunnen voortaan ook bestellingen op desktops en laptops afrekenen zonder hun accountgegevens in te hoeven vullen. Dat verlaagt de aankoopdrempel.

One Touch, ontwikkeld door PayPal-prooi Braintree, is al even beschikbaar voor mobiele applicaties. Wie de app van PayPal heeft gedownload, kan eenvoudig in andere apps met PayPal betalen. Deze mobiele instant checkout werd ook al in ons land geïntroduceerd.

Video
Door de uitbreiding met One Touch for Web wordt het mogelijk om razendsnel met PayPal te betalen bij ‘millions of stores, across all devices’, aldus het betaalbedrijf in een demovideo op YouTube:

Internationale uitrol
Accountgegevens van PayPal-gebruikers worden opgeslagen, waarna het (opnieuw) invoeren van gebruikersnamen en wachtwoorden overbodig wordt om een volgende transactie te kunnen doen. Vooralsnog is One Touch for Web alleen in de VS beschikbaar, een internationale uitrol volgt in de komende maanden volgens PayPal.
 
Lees ook: