Twinkle | Digital Commerce

Media-Saturn neemt meerderheidsbelang in iBood.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

Media-Saturn Holding (MSH) heeft een meerderheidsbelang verworven in het Nederlandse iBood.com. Na jarenlang getouwtrek binnen MSH over de aanschaf, investeert de holding van Media Markt en Saturn nu via iBood.com verder in online uitbreiding.

MSH  had in 2012 al de plannen om iBood.com te kopen. De afspraak bij de notaris voor de ondertekening van de overnamedeal was destijds al gemaakt, maar de acquisitie ketste uiteindelijk af door protest van Media Saturn-oprichter Erich Kellerhals.

Beschadigen
Na jarenlange discussies tussen de top van MSH en Kellerhals is de kogel nu dus echt door de kerk. Medio maart van dit jaar bereikte de onderhandeling een dieptepunt toen laatstgenoemde MSH-directeur Pieter Haas en Olaf Koch, topman van de Metro Group, ervan beschuldigde MSH ernstig ‘te beschadigen’ als zij de overnameplannen zouden doorzetten. De inmiddels 75-jarige Kellerhals is het niet eens met de online koers die beide heren willen varen.

Aandelen
MSH heeft nu een niet nader genoemd meerderheidsbelang gekocht in iBood.com. De oprichters van de tien jaar oude flash sale site, Jöran Prinssen en Dennis Sanders, behouden hun aandeel in de website en blijven managing partners. Het bedrijf heeft 48 werknemers en bezet de 32e plek in de Twinkle100.

EOG
De website wordt onderdeel van de Electronics Online Group (EOG), waarin alle pure internetverkoopactiviteiten van MSH zijn ondergebracht. Dochterbedrijf Redcoon vormt ‘de kern’ van dit portfolio. Met de groep streeft Media-Saturn een 'aggressive growth strategy in the pure player segment' na, laat manager Martin Sinner weten.

Investering van Metro Group
IBood.com mocht vorig jaar januari al groeigeld ontvangen van het Duitse Metro Group, dat toen een minderheidsbelang in het bedrijf nam. Metro Group is tevens het moederbedrijf van MSH. Met de investering vernieuwde iBood.com onder andere zijn website; nu met responsive design én winkelwagen.