Twinkle | Digital Commerce

Home24 lanceert app met ‘Tinder-feature’

2017-05-27
180101
  • 1:04

Home24 heeft onlangs zijn eerste mobiele applicatie uitgebracht. IPhone-gebruikers kunnen swipend à la Tinder producten voorbij laten komen en desgewenst direct in hun winkelmand plaatsen. Het Duitse bedrijf claimt een mobiele primeur op de meubelmarkt.

De applicatie van Home24 verscheen kort na de lancering op een lijstje van Apple met de beste nieuwe apps. Managing director Constantin Eis ziet daarin de bevestiging dat klanten het spelelement (gamification) waarderen. De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor iOS. Apps voor Android devices en specifieke varianten voor tablets volgen, heeft het bedrijf laten weten (pdf).

Home24 in Nederland en België
Home24 komt uit de stal van het Duitse Rocket Internet. De online meubelverkoper is al enkele jaren op de Nederlandse markt actief, overigens niet zonder wanklank. Sinds afgelopen zomer is Home24 ook met een dedicated tweetalige site actief op de Belgische markt.

Rode cijfers
De omzet van Home24 over de eerste negen maanden van 2014 kwam uit op 105 miljoen euro, blijkt uit een cijferrapport (pdf) van aandeelhouder Rocket Internet. Dat is 60 procent meer dan in dezelfde periode van 2013. Onderstaande figuur, over het derde kwartaal van 2014, maakt duidelijk dat met de omzet ook het verlies (althans in absolute zin) is toegenomen: