Twinkle | Digital Commerce

DPD bouwt netwerk van 2.500 afhaalpunten in UK

2017-05-27
180101
  • 1:05

DPD bouwt in Groot-Brittannië aan een afhaalpuntennetwerk van 2.500 pakketlocaties. In juni moeten de eerste punten open gaan, waaronder ongeveer 460 balies in Halfords-vestigingen in het land.

DPD koos voor Halfords als launching partner, omdat het dezelfde ‘outstanding service experience’ wil bieden als het vervoersbedrijf voor zijn klanten wil creëren, schrijft Internet Retailing. Meer retailpartners worden de komende weken aangekondigd. Het is de bedoeling dat Britten straks binnen tien minuten bij een afhaalpunt van DPD kunnen komen.

Click & collect zeer populair
Click & collect is zeer populair onder zowel consumenten als retailers in Groot-Brittannië. Verschillende supermarktketens introduceerden al (standalone) afhaalbalies en kluiswanden om online bestellingen op te halen. Ook Amazon en eBay zijn met click & collect opties vertegenwoordigd in het Britse straatbeeld. Amazon's afhaalkluisjes zijn onder andere bij metrostations te vinden.

Tijdslot DPD Nederland
DPD Pakketservice levert weborders in Nederland tot op één uur nauwkeurig  bij klanten thuis. Dit jaar wil het bedrijf dit tijdslot verkorten naar vijftien minuten. ‘Behalve dat de consument hierdoor minder lang op zijn of haar pakket hoeft te wachten, is het ook milieuvriendelijk. De chauffeurs maken minder kilometers doordat ze zo efficiënt mogelijk rijden’, aldus DPD tijdens Logistiek & E-commerce vorig jaar juni.