Twinkle | Digital Commerce

De Efteling sluit eigen webwinkel

2017-11-11
180101
  • 1:01

De Efteling heeft zijn webwinkel gesloten. De shop zou niet rendabel genoeg zijn, omdat het familiepark de verzendkosten grotendeels uit eigen zak moest betalen. ‘Wij zijn geen professionals zoals Bol.com , die de verzendkosten wel laag kan houden.’

De Efteling meldt tegenover de Gelderlander dat er aan kopers geen gebrek was. De verzendkosten konden echter niet volledig worden doorgerekend aan klanten. De producten zouden dan online namelijk veel duurder worden dan in het park zelf, wat de Efteling wilde voorkomen.

Geen core business
‘Eigen online verkoop is niet rendabel genoeg en daarbij is het ook nooit onze core business geweest, dus hebben we besloten ermee te stoppen’, aldus een woordvoerder aan de Gelderlander. De producten blijven nog wel online te koop op Bol.com en in de shops van Prenatal en Top 1 Toys.

Mobiele site
De Efteling opende begin 2013 een eigen webwinkel met zo’n zeshonderd artikelen. Daarbij lanceerde het familiepark direct een bijbehorende mobiele site. Producten werden vooral naar klanten in Nederland en België verzonden, maar konden ook worden verstuurd naar adressen in andere Europese landen.