Twinkle | Digital Commerce

Viner bezorgt wijn binnen een half uur

2017-11-11
180101
  • 1:06

Viner probeert de wijnmarkt te veroveren met ‘directe bezorging’ in de hoofdstad. ‘De wijnen worden verpakt vanuit het centrum van Amsterdam bij u aangeleverd. Ook ’s avonds en in de nachtelijke uurtjes.’


Viner zegt een gat in de markt aan te boren met zijn wijnconcept. De startup wil ‘kwaliteitswijn voor iedereen op elk gewenst moment toegankelijk maken’, staat in het persbericht.

Drinkklare wijn
Viner gaat Amsterdamse orders op koeriersbasis verwerken, zoals pizzeria’s en cafetaria's dat doen. Dat gebeurt meestal per auto, soms ook per scooter, fiets of de benenwagen. Uit het bericht: ’Men hoeft niet meer voor een fles hoofdpijn naar die avondwinkel maar krijgt drinkklare wijn (ook gekoeld, red.) aan de voordeur bezorgd.’ Orders buiten Amsterdam worden standaard een dag later geleverd, door PostNL.

Kosten
Voor de snelle bezorging (‘normaliter binnen 30 minuten’) brengt Viner Amsterdammers 7,50 euro in rekening, levering op de dag erna kost de helft. Orders boven de 50 euro worden gratis naar de klant gebracht.

Site en app
Viner biedt standaard een selectie aan witte wijnen, rode wijnen en 'bubbels'. Elke paar weken worden er nieuwe wijnen aan het assortiment toegevoegd, belooft de startup. Bestellen kan, ook per fles, op Viner.nl of de mobiele app.