Twinkle | Digital Commerce

‘Media Saturn opnieuw in gesprek voor overname iBood’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:25

Media Saturn Holding (MSH) zou in gesprek zijn met een ‘online bedrijf’ voor een overname. Dat schrijven diverse Duitse media. De naam iBood klinkt door de wandelgangen, een Nederlands bedrijf waar de holding in 2012 ook al oren naar had.

De oprichter van het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, Erich Kellerhals, schrijft in zijn weblog over een onderneming waar MSH in 2012 al mee te maken had en waar Metro Group in 2014 bij betrokken was. Joran Prinssen, ceo van iBood, bevestigt noch ontkent de overnamegeruchten aan Twinkle: ‘Ik mag niets aan derden melden.’

Beschadigen
Kellerhals (nog voor 22 procent aandeelhouder in MSH) uit zich negatief over de plannen die de Nederlandse MSH-baas Pieter Haas zou hebben met zijn levenswerk. Haas zou zonder overleg met de rest van het bestuur zijn online ambities door willen drukken, wat volgens de 75-jarige Kellerhals voor veel verliezen zal zorgen. Hij beschuldigt Haas en Olaf Koch, topman van de Metro Group, ervan MSH ernstig ‘te beschadigen’ als zij de overnameplannen doorzetten.

Eerdere plannen
Kellerhals bemoeilijkte een eerdere overname van iBood door MSH vanwege onvrede over de koers van de holding. De afspraak bij de notaris voor de ondertekening van de overnamedeal was destijds al gemaakt, maar de acquisitie ketste uiteindelijk af. 

EOG
Media Saturn richtte vorig jaar zijn online tak Electronics Online Group (EOG) op, waarin alle pure internetverkoopactiviteiten zijn ondergebracht. Dochterbedrijf Redcoon vormt ‘de kern’ van dit portfolio. De bedoeling is Redcoon organisch verder uit te bouwen en daarnaast nieuwe online omzet te genereren door acquisities van andere pure players en nieuwe online concepten.