Twinkle | Digital Commerce

ING: straks ook iDeal-betaling afronden met Touch ID

2017-10-05
180101
  • 1:18

Klanten van ING kunnen vanaf vandaag inloggen in de Mobiel Bankieren App met Touch ID. ‘Binnenkort kunt u ook betalingen bevestigen met uw vingerafdruk’, belooft de bank aan Apple-gebruikers. Een connectie tussen Touch ID en iDeal is daarmee nabij.

ING koppelde iDeal eind 2013 aan zijn mobiele bankapplicatie. Sinds die tijd kunnen klanten van de bank via een omleiding webaankopen betalen in de app. Ze hoeven alleen een vijfcijferige code in te toetsen. Na de betaling worden ze weer teruggeleid naar de mobiele webstek.

Primeur
ING laat weten dat app-betalingen op korte termijn ook met Touch ID kunnen worden bevestigd. Inloggen met de vingerafdruk kan vanaf vandaag op (nieuwere) iPhones en IPads, waarmee de bank een Nederlandse primeur claimt. In België kwam de functionaliteit al eerder beschikbaar.

Uit het bericht van vandaag: 'Op basis van de ervaringen met inloggen en feedback van klanten wordt vingerafdrukherkenning verder ontwikkeld. De verwachting is dat de tweede release voor de zomer wordt uitgebracht. Dan wordt het mogelijk om naast inloggen in de app, ook betalingen te bevestigen door middel van vingerafdrukherkenning.'

Mobiel iDeal
Kort voor ING’s optimalisatie voor mobiel iDeal, maakte Rabobank het mogelijk om met iDeal te betalen binnen zijn mobiele app. Dat was in september 2013. Ook die andere grootbank, ABN Amro, liet Twinkle destijds weten bezig te zijn met ‘mobiel iDeal’. Dat is nog altijd niet beschikbaar.

Lees ook: ING wil mobiel iDeal naar de winkel brengen (4 maart 2014)