Twinkle | Digital Commerce

Bax-shop zoekt nieuwe winkels in Nederland

2017-11-08
180101

Bax-shop kreeg vorig jaar een stevige voet aan de grond in Frankrijk en Duitsland, maar het boekte ook 63 procent omzetgroei in de Benelux. Het Zeeuwse bedrijf is van plan meer fysieke vestigingen te openen in ons land.


Bax-shop geeft vandaag geen concrete omzetbedragen prijs, maar de online muziekwinkel laat wel weten dat het goed gaat; de omzet in Frankrijk groeide vorig jaar met 175 procent, in Duitsland werd in het eerste jaar al voor 4 miljoen euro omgezet. Op het hoogtepunt van decemberdrukte verzond de nummer 33 van de Twinke100 ruim 5.500 pakketten op één dag vanuit zijn distributiecentrum in Goes.

Amazon en Bol.com
Voor 2015 staat verdere internationale expansie op de rol, waarbij Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Zweden met naam worden genoemd. Bax-shop verkoopt behalve via dedicated landensites ook via Amazon aan internationale klanten. In ons land werd een samenwerking aangegaan met Bol.com.

Hybride clicks & bricks strategie
Bax-shop beschikt over een showroom in thuisbasis Goes. In Antwerpen werd afgelopen jaar een ‘beleveniswinkel’ geopend. De bedoeling is dat er in ons land winkels bij zullen komen, op ‘centrale locaties’. Het past allemaal in wat Bax-shop een ‘hybride clicks & bricks strategie’ noemt. Beleving, met open dagen, optredens en demonstraties, speelt daar een belangrijke rol in.

Bezorging en mobiel
Bax-shop voegde zowel de maandag als de zondag toe aan zijn bezorgpallet voor Nederlandse shoppers. ‘Service blijft voor Bax-shop als vanouds de primaire focus.’ Begin dit jaar werd een nieuwe mobiele website gelanceerd. Een speciale tablet-versie daarvan is in de maak.