Twinkle | Digital Commerce

Schoenenreus sluit webshop en winkels: uitstel van betaling

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:16
Schoenenreus heeft zijn webshop uit de lucht gehaald en zijn winkels vandaag niet geopend. Het bedrijf heeft uitstel van betaling aangevraagd, twee jaar na een eerder faillissement en doorstart onder eigenaar Synergia.

‘Aan de webshop van Schoenenreus wordt op dit moment gewerkt, hierdoor zijn wij kort uit de lucht. Probeer het later op de dag nogmaals. Excuses voor het ongemak’, zo staat op Schoenenreus.nl.

Brief
Vanochtend heeft het management van de keten uitstel van betaling aangevraagd, zo meldt NU.nl, dat een intern verstuurde brief in handen heeft. Hierin staat: ‘Ondanks alle inspanningen die we met elkaar geleverd hebben, hebben de tegenvallende resultaten ertoe geleid dat we vandaag tot onze spijt surseance van betaling hebben moeten aanvragen. Vandaar dat vandaag de winkels, tot nader orde, gesloten zullen blijven.’

Geen uitspraken
Bij navraag verwijst Synergia naar Schoenenreus. Een woordvoerster van deze laatste zegt tegen Twinkle 'op dit moment geen uitspraken te doen'. 'We weten nog niet wanneer en of we hier meer over zullen gaan vertellen', meldt zij.

Failliet, doorstart, nieuwe shop
Schoenenreus bevond zich twee jaar geleden in een soortgelijke, kwakkelende situatie. Toen werd het uiteindelijk failliet verklaard door de rechtbank van Oost-Brabant en maakte het een doorstart dankzij investeringen van Synergia. 65 van de 206 winkels sloten hun deuren en de focus kwam in 'het nieuwe Schoenenreus' meer op online te liggen. Schoenenreus.nl zou 'het grootste filiaal' worden, zo presenteerde de keten zijn nieuwe webshop in september 2013.