Twinkle | Digital Commerce

Fashcom koopt webshops in tassen

2017-05-27
234142
  • [nieuws]
  • 1:16

FashCom heeft een nieuwe acquisitie gedaan. De online fashion retailer neemt Checkyourbag.nl en dagdealsite Tassenoutlet.com over van Remko Hagedoorn, de eigenaar van Recap Footwear. FashCom mikt nu op een top 5 positie in online tassen.

Dat laat het e-commerce bedrijf vandaag weten. FashCom werd pas sinds begin dit jaar actief in online tassenverkoop, toen Thebagstore.nl werd overgenomen van ShopWorks. Ook Boxershorts.nl werd toen ingelijfd.

Groei als voorwaarde
Stijn Kruijssen, medeoprichter van FashCom, ziet groei als voorwaarde om een rol te spelen in het snel veranderende e-commerce landschap. Hij zegt over de nieuwe acquisitie: ‘Onze eigen shops groeien allemaal nog steeds meer dan 50 procent op jaarbasis, maar een overname als deze zorgt ervoor dat we nog sneller tot een behoorlijk volume zullen komen. Checkyourbag.nl heeft een mooi merkenpakket en een voor internetbegrippen lange historie. Daarom zijn we blij dat we deze shop toe kunnen voegen aan ons portfolio.

Porfolio zal nog groeien
FashCom, dat zelf Boxers.nl, Sokken.nl en Zwembroeken.nl in de markt zette, verwacht ook komend jaar nieuwe webwinkels toe te voegen aan zijn portfolio. Het bedrijf denkt daarbij aan eigen webshops voor zowel de Nederlandse als de internationale markt en aan nieuwe acquisities.

Meer webwinkels
FashCom werd in 2011 opgericht als afsplitsing van affiliate publisher Four People. Het investeerde de afgelopen jaren in generieke domeinnamen als Schoenen.nl, Cadeaus.nl en Spijkerbroeken.nl. Het bedrijf met kantoren in Nijverdal en Amsterdam is verder onder andere eigenaar van affiliate portal Jurkjes.nl.