Twinkle | Digital Commerce

FedEx koopt retourgigant

2017-05-27
438372
  • 1:03

FedEx heeft zich gemeld voor de overname van Genco, een Amerikaans bedrijf dat jaarlijks meer dan zeshonderd miljoen retouren verwerkt voor retailers en merken. Genco boekt een jaaromzet van circa 1,6 miljard dollar en het houdt meer dan elfduizend mensen in dienst.

In een verklaring over de acquisitie omschrijft FedEx Genco als een ‘pionier en marktleider in reverse logistics’. Het bedrijf beoordeelt, test en repareert teruggestuurde goederen en het biedt verder onder andere product lifecycle logistics services op het gebied van remarketing en productliquidatie. Genco werkt voor zeven van de tien grootste Amerikaanse online retailers, maar het bedrijf is ook in andere markten actief.

Een overnamesom is niet bekend gemaakt, maar in Amerikaanse media circuleren bedragen van rond de 2 miljard dollar.

Webwinkelpakjes
FedEx is groot geworden met b2b-koeriersdiensten, maar het bezorgen van webwinkelpakjes is steeds belangrijker geworden voor de logistieke reus. Hetzelfde geldt overigens voor de grote concurrent UPS. FedEx zelf bezorgt naar eigen zeggen meer dan 22 miljoen pakketten per dag op de piek van het lopende holiday shopping season. Het pakketvolume ligt dit eindejaarsseizoen 9 procent hoger dan vorig jaar.