Twinkle | Digital Commerce

Webshop Halfords dicht, doorstart lijkt niet te komen

2017-05-27
180101
  • 1:11
Halfords lijkt geen doorstart te kunnen maken. Dat hebben de curatoren gisteravond officieel bekendgemaakt. De webshop is op zwart en ook het hoofdkantoor van de failliete keten is niet meer bereikbaar.

Op Halfords.nl staat de melding ‘webshop tijdelijk buiten gebruik’. Curatoren Rinke Dulack en Robbert Roeffen zijn vandaag niet bereikbaar voor commentaar op de sluiting en een telefoontje naar Halfords’ hoofdkantoor geeft geen gehoor. Vandaag zullen negentig fysieke Halfords-winkels niet opengaan, de 28 franchisevestigingen openen wel de deuren, aldus het ANP.

Volgens de nieuwsdienst zijn de curatoren nog in gesprek met een ‘serieuze overnamekandidaat’ die zich op het laatste moment meldde. De uitkomst van deze - mogelijk reddende - gesprekken zal volgende week bekend worden gemaakt.

Nieuwe webshop
Halfords werd in oktober failliet verklaard en besloot destijds de fysieke winkels en de nieuwbakken webshop open te houden. 'De webwinkel is vorige maand pas live gegaan en het zou kapitaalsvernietiging zijn om die nu uit de lucht te halen', zei woordvoerder Peter Zeylmaker toen. ‘We zien de toekomst met ingetogen vertrouwen tegemoet', voegde hij hieraan toe.

Cross-channel
Bij Halfords werkten tot voor kort nog ruim vijfhonderd mensen. Twinkle100-speler Macintosch heeft nog miljoenen tegoed van Halfords, dat medio vorig jaar werd overgenomen door het management. De nieuwe eigenaren stelden cross-channel centraal, maar daarmee kon een snel bankroet niet worden afgewend.