Twinkle | Digital Commerce

Hema: ‘Smartphones en tablets voor iedereen bereikbaar’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14
Hema start vandaag online met de verkoop van zijn eigen smartphone en tablet. De keten claimt daarmee de eerste Nederlandse retailer te zijn die onder eigen label dergelijke apparaten aanbiedt.

‘We willen de smartphone en tablet graag voor iedereen bereikbaar maken’, zegt Hema-woordvoerster Inge van Baarsen tegen Twinkle over de reden van de nieuwe productlancering. ‘Hiermee maken we het dagelijks leven van mensen leuker en makkelijker. Het instapmodel van de smartphone, de H3, is er al voor 100 euro. En we hebben een duurdere variant in de H5. Beide zijn van hoogwaardige kwaliteit.’

Verschillen
De telefoons verschillen onder andere in prijs vanwege de scherpte van de fotocamera en het geheugen. Net als de smartphones, zijn de tablets in twee varianten verkrijgbaar; de H8 kost 125 euro en de H10 159 euro. De tablets beschikken over een belfunctie en verschillen in grootte.

Tablet H8 voor en achterkant.

Apps van Hema
‘HEMA heeft een mobiele app, een registratie app en en fotoservice app. Deze staan standaard op de toestellen’, vertelt Van Baarsen. ‘Verder staan 9292, Facebook, Instagram en Whatsapp op de apparaten.’

Eigen reparatieservice
De smartphones en tablets zijn in twee kleuren te bestellen en worden in een Hema-doos verkocht. Reparaties aan de toestellen worden uitgevoerd door Hema’s eigen reparatieservice. Vanaf 8 december zijn de apparaten ook in de fysieke winkels te koop.

De Telegraaf testte de smartphone H5 uitgebreid. Lees de bevindingen hier.