Twinkle | Digital Commerce

Winkels en webwinkel van Halfords blijven voorlopig open

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:35

De 102 fysieke winkels van het failliete Halfords blijven voorlopig geopend. Ook kan er nog worden gekocht op Halfords.nl. De telefonische klantenservice laat webshoppers weten dat ze zonder zorgen kunnen bestellen en anders hun geld terug krijgen.

Gisteren maakte de rechtbank Midden-Nederland het faillissement van Halfords Nederland bekend, dat was aangevraagd door de keten zelf. Rinke Dulack en Robbert Roeffen zijn als curatoren aangesteld.

Geen woord over nieuwe status
Op Twitter antwoordt Halfords op vragen van klanten dat de winkels voorlopig open zullen blijven. De site van de winkelketen rept met geen woord over de nieuwe status en klaarblijkelijk zien de curatoren geen aanleiding om dat te veranderen. Een medewerkster van de klantenservice laat desgevraagd weten dat de webwinkel net als de winkels geopend blijft en dat mensen veilig orders kunnen plaatsen.

Goede hoop op doorstart
Halfords, dat ruim vijfhonderd mensen aan het werk houdt, spreekt op Twitter de goede hoop uit dat een doorstart kan worden gerealiseerd. Macintosch Retail Group, voormalig eigenaar annex schuldeiser, zinspeelde daar gisteren in een verklaring (pdf) ook al op. Retaildeskundigen zetten vandaag echter vraagtekens bij de doorstartmogelijkheden.

Cross-channel
Twinkle100-speler Macintosch heeft nog miljoenen tegoed van Halfords, dat medio vorig jaar werd overgenomen door het management. De nieuwe eigenaren stelden cross-channel centraal, maar daarmee kon een snel bankroet niet worden afgewend.


UPDATE 15.20 uur:

Woordvoerder Peter Zeylmaker van Halfords Nederland laat weten dat de curatoren hebben besloten de winkels en webwinkel open te houden: 'Het was hun eerste beslissing, voor ons een lichtpuntje op zwarte dinsdag gisteren. De webwinkel is vorige maand pas live gegaan en het zou kapitaalsvernietiging zijn om die nu uit de lucht te halen.’

Zijlmaker voegt toe dat webshoppers producten gewoon kunnen afhalen in de winkels van Halfords, dat fabrieksgaranties blijven gelden en dat reparaties ook gewoon worden uitgevoerd. ‘We zien de toekomst met ingetogen vertrouwen tegemoet.'