Twinkle | Digital Commerce

Alibaba en Bigcommerce sluiten pact

2017-05-27
180101
  • 1:05

Bigcommerce, een aanbieder van software voor met name kleine en middelgrote webwinkels, heeft een overeenkomst gesloten met Alibaba. Door integratie van systemen kunnen merchants voortaan direct contact leggen met verkopers op inkoopkanaal Alibaba.com.

Alibaba.com is de b2b-marktplaats van de naamgevende Chinese e-commerce gigant. Leveranciers, distributeurs, maar ook retailers kunnen op de site terecht om producten in te kopen van fabrikanten. Vervolgens kunnen ze die online doorverkopen, bijvoorbeeld in een webwinkel.

Voorraden aanvullen
De mogelijkheden van Alibaba.com worden als het ware geïntegreerd in de webwinkelsoftware van Bigcommerce. De circa 55.000 gebruikers, onder wie duizenden voormalige gebruikers van Magento Go en ProStores, kunnen door de koppeling gemakkelijk en met meer zekerheid inkopen bij de (doorgaans Chinese) fabrikanten en andere verkopers. Ze kunnen in de hun bekende omgeving assortimenten van verschillende aanbieders afstruinen en direct contact leggen met verkopende partijen om hun voorraden aan te vullen.

Extra verkopen
Bigcommerce verwacht dat de deal met Alibaba tot extra verkopen voor bestaande klanten zal leiden. Ook hoopt het bedrijf nieuwe webwinkeliers aan zich te binden. ‘Build a successful online business stocked with amazing products. Grow your revenue by selling new and hard-to-find products, sourced directly from Alibaba.com’, moedigt het bedrijf merchants aan.