Twinkle | Digital Commerce

Elf innovatieve startups geselecteerd voor Startupbootcamp

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:49

Startupbootcamp Amsterdam heeft elf e-commerce en m-commerce startups geselecteerd die vanaf 13 oktober in een drie maanden durend programma samenwerken met experts om het bedrijf fors uit te breiden.

Van oktober tot januari leren zij om hun bedrijf verder uit te bouwen en connecties te leggen met zowel Nederlandse als internationale klanten en partners. Daarnaast ontvangt elk team 15 duizend euro en een sponsorpakket ter waarde van 450 duizend euro. De bedrijven krijgen gedurende de bootcamp onderdak in het hoofdkantoor van Vodafone in Amsterdam.

Uiteindelijk pitchen zij op Demo Day in januari de startup voor een zaal met daarin 150 investeerders. De gekozen startups zijn (op alfabetische volgorde):

1. Eccentrade
Eccentrade is een online b2b-platform voor wereldwijde professionals in clean technology en high technology.

2. InSelly
InSelly maakt van Instagram een e-commerce platform. Het laat gebruikers via Instagram aankopen doen bij externe partijen en zelf een winkel op het sociale medium openen.

3. Joopp
Joopp biedt een eenvoudige websitebouwer aan bedrijven. De startup heeft inmiddels tweeduizend klanten.

4. Magnetic.io
Magnetic.io is een enterprise-level e-commerce platform en presenteert zich als een concurrent van bijvoorbeeld Hybris, ATG en Intershop.

5. Printr
Printr maakt 3D-printing voor de massa toegankelijker met eigen technologieën.

6. Quiver
Quiver richt zich op het beveiligen van documenten met zijn ‘Smart Files’. Gebruikers kunnen documenten met anderen delen op basis van bijvoorbeeld locatie (gps) en tijdslimiet om zo onderschepping te voorkomen. Ook bevatten Smart Files printscreen-beveiliging.

7. RelevancyData
Deze startup ontwikkelde software waarmee personen, merken en producten in video’s worden herkend. Aan de hand van deze informatie kunnen adverteerders gemakkelijker hun advertenties koppelen aan voor hun relevante video’s.

8. Saddl
Saddl zet zich in voor de last mile van e-commerce bestellingen. Het bedrijf koppelt retailers aan koeriers om pakketten altijd en overal direct te kunnen laten bezorgen.

9. StartMonday
StartMonday helpt bedrijven eenvoudiger sollicitanten te screenen met videocontent. Aan kandidaten wordt gevraagd om een korte video-introductie in te zenden via hun mobiele telefoon.

10. Tom Kabinet
Tom Kabinet wil graag het eBay voor tweedehands e-books worden. Eigenaren kunnen via dit platform hun al gelezen e-book doorverkopen.

11. Yippie
Yippie maakt het voor consumenten gemakkelijker om te shoppen. Het ontwikkelde een eenvoudige prijsvergelijker die beschikbaar is via een browser plugin