Twinkle | Digital Commerce

Computershop Newegg start levering in Nederland

2017-11-11
200101
  • 1:25

Newegg is begonnen met de levering van producten in ons land. De entree stond eigenlijk gepland voor eind juni, maar ze werd om onduidelijke redenen uitgesteld. Nog niet het hele assortiment van het miljardenbedrijf is hier te koop. De site is ook (nog) niet vertaald.

Bezoekers van Newegg.com kunnen ons land sinds kort als shipping destination instellen, waarna de prijzen van de artikelen automatisch in euro’s verschijnen. Een vertaalrobot moet uitkomst bieden aan mensen die het Engels niet machtig zijn.

Vier tot acht dagen
Verzending naar ons land kost standaard 7,62 euro, maar dan moet de besteller vier tot acht dagen op zijn order wachten. Voor verzending binnen 2 tot 3 werkdagen is de Nederlandse klant 13,32 euro kwijt, nog afgezien van de belasting.

Gefaseerd
Tweakers merkt op dat Nederlanders al wel computercomponenten, accessoires voor smartphones en opslagmedia kunnen kopen op Newegg.com, maar nog geen spelcomputers, telefoons en software. Het assortiment zou in de komende maanden verder worden uitgebreid, zoals dat elders ook is gebeurd.

Miljardenbedrijf
Met een webomzet van 2,73 miljard dollar in 2013 bezet Newegg de 17e plaats in de Top 500 Guide van de Amerikaanse vaktitel Internet Retailer. De pure player zoekt de groei onder andere over de grens. Het bedrijf verkoopt al online in Canada en sinds dit voorjaar ook in Groot-Brittannië en Australië. Behalve ons land zijn onder andere ook Ierland, Nieuw-Zeeland, India, Singapore en Polen als groeimarkten gedefinieerd.

NeweggBusiness
Vorige maand nog stelde Newegg zijn b2b-marktplaats Neweggbusiness.com open voor derden. De honderdvijftigduizend geregistreerde zakelijke klanten van Newegg kunnen sindsdien artikelen van externe retailpartners kopen.