Twinkle | Digital Commerce

Amazon introduceert ‘Shop Now’ button voor plaatjes van affiliates

2017-05-27
180101
  • 1:08

Amazon heeft zijn affiliateprogramma vereenvoudigd en uitgebreid met een ‘Shop Now’ button voor afbeeldingen. Zo wordt duidelijk dat bezoekers getoonde producten of afgeleide artikelen direct kunnen aanschaffen op Amazon.com. Plaatjes worden zichtbare advertenties.

Amazon-affiliates kunnen sinds kort een stukje code aan hun website toevoegen, waarmee ze in enkele seconden links naar de webwinkelreus kunnen aanmaken. Ze hoeven niet meer in te loggen bij of zelfs maar een bezoek te brengen aan de affiliate portal van de webwinkelreus. Amazon Publisher Studio, zoals de nieuwe functionaliteit heet, is beschikbaar voor populaire affiliate platforms als Blogger, Drupal en WordPress (video).

Afbeeldingen te gelde maken
Dankzij de 'Shop Now' button binnen Amazon Publisher Studio kunnen affiliates de afbeeldingen op hun sites voortaan beter te gelde te maken, schrijft Ecommercebytes.com. Als ze een link naar Amazon.com plakken achter een foto, wordt automatisch de tekst ‘Shop Now’ rechtsonder op de afbeelding geplaatst (bron):

Bij een mouse-over krijgt de bezoeker te zien welk gerelateerd product Amazon in de aanbieding heeft. Wanneer hij overgaat tot aankoop van het getoonde strijkt de affiliate publisher een vergoeding op:

Affiliates zijn vrij om te bepalen welk product ze met de button shoppable maken bij welke foto, al maant Amazon hen wel voorzichtig te zijn met foto’s van beroemdheden.