Twinkle | Digital Commerce

Etsy opent groothandel voor retailers

2017-11-08
180101
  • 1:16

Etsy opent de poort van Etsy Wholesale. De groothandel van de marktplaats in handgemaakte artikelen en vintage fashion ging begin vorig jaar al live in bèta, maar alleen op invitatie konden Amerikaanse retailers er terecht. Dat verandert later vandaag.

Etsy biedt alle Amerikaanse retailers straks de optie om producten van handelaren te kopen en daar hun eigen assortiment mee uit te breiden. Etsy Wholesale is gratis voor retailers, die zich wel moeten registreren. Verkopers moeten vanaf vandaag eenmalig 100 dollar betalen om toegang te krijgen tot het platform en vervolgens 3,5 procent aan verkoopcommissie afdragen.

Offline strategie
‘In een wereld waarin nog altijd 90 procent van de retailaankopen offline plaatsvindt, moet je toch wel iets van een offline strategie hebben’, verklaart Etsy-baas Chad Dickerson de opening van de groothandel aan Forbes. Producten van ongeveer vijftienhonderd Etsy-handelaren vonden in de pilot-fase al een plek in de fysieke winkels van testpartijen, meldt het zakenblad. Winkelketens Nordstrom en West-Elm werden nog voor de start van de bèta-test als klant van Etsy’s groothandel gepresenteerd.

Vanaf vandaag zal de vraag van retailers binnen Etsy Wholesale oplopen, maar daar staat tegenover dat handelaren moeten gaan betalen voor een plek in de groothandel.

Miljoen verkopers
Etsy verbindt wereldwijd inmiddels ongeveer een miljoen handelaren aan 40 miljoen leden. Sinds een kleine twee jaar is Etsy.com beschikbaar in het Nederlands. Onduidelijk is of Etsy Wholesale ook in ons land beschikbaar zal komen.