Twinkle | Digital Commerce

‘Ceo Fab.com in gesprek met overnamekandidaten’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

De directie van Fab.com voert gesprekken met een aantal geïnteresseerde partijen voor een eventuele overname van het bedrijf. De retailer van ‘betaalbaar design’ wordt gewaardeerd op 100 tot 150 miljoen dollar, een stuk minder dan de 1 miljard dollar vorig jaar.

Fab.com, dat bekend staat om zijn vele soorten bedrijfsstrategieën, kondigde vorige maand zijn nieuwste plannen aan. Ceo Jason Goldberg komt met een nieuw platform voor custom made meubels, genaamd Hem. Dit, terwijl Fab.com in mei nog een derde van zijn personeel liet gaan. Het afgelopen jaar werden in vier ontslagrondes in totaal vijfhonderd van de zevenhonderd Fab-medewerkers op straat gezet.

Niet leuren met Fab.com
Fab.com werd vorig jaar juni volgens Forbes nog gewaardeerd op 1 miljard dollar. Volgens bronnen van de business nieuwssite is hier nog maar een schamele 100 tot 150 miljoen dollar van over. Goldberg bevestigt tegenover Forbes dat meerdere partijen hun interesse in Fab.com hebben getoond na de aankondiging van Hem. ‘We evalueren de verschillende voorstellen momenteel’, zegt hij. ‘We kunnen verder niets zeggen over de status van de gesprekken. We leuren niet met Fab.com en hebben ook geen bedrijven ingehuurd voor een verkoop.’