Twinkle | Digital Commerce

Zalando sluit pact met Topshop en Topman

2017-11-11
180101
  • 1:11

Zalando start komende herfst met de verkoop van Topshop en Topman, twee bekende Britse modelabels. Volgens de Duitse pure player is het in continentaal Europa nu nog lastig om de merken aan te schaffen.


Topshop startte vijftig jaar geleden met de verkoop van kleding aan modebewuste Britse vrouwen, veertien jaar later kwam er met Topman een mannelijke tegenhanger. De labels vinden vooral aftrek via ruim vijfhonderd eigen winkels op de Britse thuismarkt. Daarnaast zijn de merken verkrijgbaar via een paar honderd franchiselocaties in ruim dertig landen.

Topshop in Nederland
Afgelopen jaar sloot eigenaar Arcadia een samenwerking met de Bijenkorf, die een shop-in-shop opende voor zowel Topshop als Topman in Amsterdam. De merken zijn niet te koop op Debijenkorf.nl. Dit najaar opent Topshop overigens de eerste eigen fysieke winkel in ons land, in de hoofdstedelijke Kalverstraat.

Gratis verzending en retour
Webshoppers op het Europese vasteland kunnen al online bestellen in de eigen webwinkels van Topshop en Topman, maar hun worden voor orders tot 75 euro verzendkosten in rekening gebracht. Zalando gaat de kleren, schoenen, tassen en accesssoires straks kosteloos verzenden en retour nemen voor shoppers. De collectie op de diverse landensites van Zalando zal volgens de betrokken partijen iedere twee weken wisselen.

Twinkle100
Zalando is de nummer 3 van de Twinkle100. Het Duitse bedrijf maakte afgelopen kwartaal voor het eerst winst.